Регионалната инспекция по околната среда и водите за областите Перник и София инициира фотоконкурс за планински пейзажи

Фотоконкурс организират от Регионална инспекция по околната среда и водите-София по случай международния ден на планината, който се отбелязва на 11 декември, научи Zapadno.com.

Темата на конкурса е “Пейзажи, показващи величието на планината”, а крайният срок за изпращане на снимки до екоинспекцията е 10 декември 2021 година. “Очакваме пъстра палитра от вдъхновяващи ваши фотографии на различни гледки, показващи величието и уникалността на избрана от вас планина; връзката на планината и биоразнообразието; естетиката на растенията; заплахите, с които се сблъсква; туризмът и многобройни други живописни пейзажи.”, добавиха от Регионална инспекция по околната среда и водите-София.

Във фотоконкурса могат да участват професионалисти и любители фотографи, без географско ограничение и ограничение за броя снимки, с които се участва в конкурса, като заснетите пейзажи трябва да са авторски. Важно правило е, че не е позволено премахването или добавянето на елементи към снимката. Фотографиите трябва да отговарят на зададената тема на фотоконкурса, да са в електронен формат (TIFF или JPG), както и да не бъдат подлагани на груби манипулации за обработка на изображения.

Всяка фотография трябва да е придружена с трите имена, възраст и контакти на автора; заглавие и кратко описание (да се посочи мястото, където е заснет кадъра и кратко послание към него). Снимките за участие могат да се изпращат на определена електронна поща, която е публикувана на сайта на екоинспекцията, която отговаря за областите Перник и София.

Международният ден на планината се отбелязва от 2003 година. Целта му е да повиши осведомеността за значението на планините.

Виж също...

Loading...