Секретарят на читалището в село Сопица гостува в предаване по пернишкия телевизионен канал “Струма”

Секретарят на народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица Кристиян Ивайло гостува в предаване по пернишкия телевизионен канал “Струма”, видя Zapadno.com.

“Читалищен секретар, хореограф и вокален педагог на доброволни начала в читалище без субсидия. Младият будител, който е само на 21 години, се е заел с нелеката задача да възроди читалищната дейност и духа на местната общност, да събере и съхрани за поколенията езиковото, певческо и танцово изкуство на своето село.”, с този анонс водещият на предаването” Нещата от живота” Маринела Асенова представи своят гост.

Читалището се опитва да създаде своя библиотека, и търси дарители. Всеки, който има у дома прочетени и препрочетени книги, които не може да съхранява, може да им даде нов живот, като ги дари за читалищната библиотека в Сопица, добави още водещият на предаването.

Наскоро радио “Благоевград” обяви кампания за набиране на книги за бъдещата библиотека в читалището на Сопица. На рождения ден на радиото, който е през месец декември, събраните книги ще бъдат дарени в селото.

На 1 ноември читателите на Zapadno.com научиха какво е да си млад будител в наши дни от интервю с Кристиян Ивайлов. Прочетете още по темата в публикацията: Будителите в Брезнишко – Кр. Ивайлов: Работата в читалището трябва да е от сърце, въпреки предизвикателствата и трудностите.

Снимка: Маринела Асенова

Виж също...

Loading...