Нови гори в Брезнишко: Две фирми залесяват над 100 декара с горски култури в землищата на селата Арзан и Брусник

Малко над 100 декара в землищата на две села в Брезнишко ще бъдат залесени с горски култури. “Държавно горско стопанство-Брезник” е възложило дейностите по залесяване на две фирми – от София и Самоков, предаде репортер на Zapadno.com.

През месец септември държавното горско стопанство на Брезник обяви конкурс за възлагане на лесокултурна дейност. Фирмите, които ще изпълнят дейностите, трябва да почистят площите за залесяване от вършина, клони и други отпадъци от сеч, да извършат подготовка на почвата за залесяване (направа на ръчни тераси), както и да залесят горски култури (временно съхранение и ръчно садене с меч на Колесов на фиданки) и отгледат горските култури (ръчно плевене и разрохкване на почвата в редовете и/или изсичане на издънки с ръчни инструменти). Крайният срок на дейностите е до месец юни 2022 година. Залесяванията трябва да се извършват в райони в землищата на селата Арзан и Брусник.

В края на месец октомври “Държавно горско стопанство-Брезник” е подписало договор със софийската фирма “ОНКС” ЕООД за залесяване на 50 декара в землището на село Арзан. Общата стойност на дейностите е 22 400 лева без включен ДДС или 26 880 лева с ДДС. Подписан е и друг договор за същата дейност, която трябва да се извърши на 52 декара в землището на село Брусник. Държавното горско стопанство е сключило договор със самоковската фирма “Вива-Лес-02” ООД, която ще извърши залесителните дейности за 25 910 лева и 4 стотинки без включен ДДС или 31 092 лева и 5 стотинки с ДДС.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...