Пътните полицаи започват да следят за дълбочината на протектора на гумите по автомобилите, която не трябва да е под 4 милиметра

Третият етап на акцията започва утре и ще продължи до края на месец ноември. Фокусът е поставен върху техническата изправност на моторните превозни средства, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция “Национална полиция”, цитиран от пресцентъра на МВР.

През тези 10 дни екипите на полицията ще следят автомобилите да са с гуми, подходящи за движение при зимни условия, и с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 милиметра. Освен това ще се проверява изправността на стъклопочистващите и осветителните системи. Водачите трябва да  подготвят автомобилите си за сезона и да бъдат особено внимателни при управление при зимни условия, категорично заяви Близнаков, защото на места вече, особено в сутрешните часове, има заледявания по пътищата.

Акция “Зима” е насочена към всички участници в движението по пътищата. Тя е разделена на 3 етапа, всеки един от които се провежда в рамките на 10 дни през целия месец ноември. По време на първия се обръща внимание на водачите на безмоторни превозни средства и индивидуални електрически превозни средства. Втората десетдневка е посветена на пешеходците, а третата на водачите на моторни превозни средства.

Снимка: МВР – пресцентър

Виж също...

Loading...