Да намалим скоростта! През 2020 година са възникнали 5 710 тежки катастрофи, при които са загинали 463 човека

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще участва в Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 21 ноември. Утре всички знаци с възможност за дистанционно изменение ще бъдат с призив към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Мотото на кампанията тази година е „ПОМНИМ! ПОДКРЕПЯМЕ! ДЕЙСТВАМЕ!“. По призива на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на ноември светът отдава почит на изгубилите живота си при пътни инциденти. През 2020 година при 5 710 тежки катастрофи са загинали 463 и са ранени 7 121 човека.

Пътната безопасност е основен приоритет в дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“ като администрация, отговаряща за стопанисването и управлението на републиканските пътища. В тази връзка апелираме шофьорите да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство. Нека да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и  необходимата дистанция.

Виж също...

Loading...