В най-голямата секция в Трън – най-ниска активност, в Главановци има 12 % невалиден вот и само там равенство Радев-Герджиков

От 603 човека по списък в секция номер 4 в училището на град Трън са гласували 98 души или едва 16 процента, предаде репортер на Zapadno.com. Като цяло на втория тур на президентските избори в секциите в град Трън са гласували под 28 процента от гласоподавателите. А в селата са пуснали бюлетина повече от половината избиратели.

Това става ясно от секционните протоколи, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия. И в община Трън, подобно на национално и областно ниво, категорично е предимството на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

От общо 1 286 гласували в Трънско, 843 гласа са били в полза на настоящите президент и вицепрезидент. 402 са гласовете за Анастас Герджиков и Невяна Митева. В града почти 70 процента, а в селата – над 60 процента са гласували за Радев. Масово в секциите в селата, където се гласува с бюлетини, в урните са намерени невалидни бюлетини.

На повечето места са по 1 – 2 сгрешени, но има и село с 12 процента сгрешени бюлетини. Най-високият недействителен вот се е случил в една от най-големите събирателни секции, в която гласуват хората от селата Главановци, Милославци, Рани луг, Цегриловци и Насалевци. От 68 пуснати бюлетини в секцията в Главановци, 8 са били сгрешени. Затова са били изключени от преброяването на гласовете и крайният резултат се оказал равен между двамата кандидати за президент. По 29 гласа са се паднали за Радев и за Герджиков. Във всички други секции в селата резултатите са в полза на Радев.

Ето какви са конкретните числа в големите секции, в които се събират гласуващи от няколко села и списъкът избиратели наброява над 100 човека. За Филиповци, където има две секции, 57 гласа са за кандидата, подкрепен от БСП, спрямо 33 гласа за кандидата, подкрепен от ГЕРБ. В Зелениград – 48 гласа за Радев спрямо 30 за Герджиков. В Туроковци президентът печели с 3 гласа разлика – 37 на 34, а във Вукан печели с 18 гласа при резултат 34 на 16.

Виж също...

Loading...