Нещата с „Пусто Гърло“ са забатачени, трябва да се направи нещо с Желязната вода, признава Общинският съвет на Брезник

Изминаха 2 години от встъпването в длъжност на настоящия Общински съвет в Брезник. “Смятам, че се свършиха доста полезни неща, които са видими за града и които не биха се случили, ако не беше доброто взаимодействие, добрият синхрон между Общинския съвет и общинската администрация.”, каза ръководителят на местния парламент Иван Тинков.

Сред значимите проекти, които са се случили през последните 2 години е ремонтът на вътрешната водопроводна мрежа в Брезник. “Все пак имаме вода за разлика от много други населени места. Спестихме разходи, които преди да се поднови мрежата – знаете – бяха в особен голям размер. С надежда сме да продължим ремонта с трети транш напролет. Да се надяваме.”, каза Иван Тинков.

Събраните по-рано през годината подписки в Брезник и част от селата в общината за запазване на статута на Районния съд в града и против модела на преструктуриране на съдебната карта на страната, също са сред успехите на местната общност, макар че идеята за преструктуриране впоследствие отпадна.

През последните 2 години общинските съветници са излезли с решения за отпускане на еднократни финансови помощи на нуждаещи се жители на община Брезник. По тази тема председателят на Общинския съвет отправи апел към жителите, които имат нужда, да подават молби за помощ. “Невинаги ще получат тези суми, за които те си мислят. Имахме идея да направим едни вътрешни правила, но колегите се отказаха от тях. За мен всеки човек е важен. Така радващо е, че така мислят и повечето от колегите.”, отбеляза Иван Тинков.

В оставащото време от мандата на настоящия Общински съвет и ръководството на Община Брезник трябва да се работи за опазването на културно-историческите ценности в района, смята Иван Тинков. “Вчера бях на Желязната вода, на разходка със съпругата. Има неща, които не ми харесват и се замислям, че трябва да седнем и да коментираме с колегите, с администрацията – да се направи нещо по въпроса за качествено и по-голямо подобряване на този обект. Има наченки и за култивиране на “Пусто-Гърло”. Там нещата за момента, не само по наша вина – на Общинския съвет и администрацията, са забатачени. Смятам, че трябва да активизираме дейността, за да се развият в един по-полезен аспект. Това е полезно за историята, за културата, за традициите. Това са неща, които са важни и не бива да се подценяват.”, каза още председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков.

Виж също...

Loading...