Ждрелото на река Ерма и музеите в Бусинци и Студен извор не посрещнаха подкрепа за годишните награди в туризма

Три туристическа обекта в община Трън събраха общо 14 гласа в онлайн гласуването за годишните награди в туризма за 2021 година, видя Zapadno.com.

Онлайн вотът за номинираните туристически обекти в страната продължи до 22 ноември. Наградите са разделени на категории, като с най-много предложени фаворити е “Изборът на българите”. В конкурса са включени няколко обекта от Трънско, които са в категорията за избора на българите, разделена на подкатегориите “100-те национални туристически обекта” и “50-те малко-познати туристически обекта в България”.

Сред номинираните обекти в пограничната община е природната забележителност Ждрелото на река Ерма, събрало едва 8 гласа. Другите два обекта, състезавали се в надпреварата са музеите в трънските села Бусинци и Студен извор. Музеят на бусинската керамика е събрал 3 гласа, колкото е и броят на гласовете за музея на киселото мляко. Така трите обекта събират сумарно 14 гласа, с които няма как да се преборят с конкуренцията от други области на страната. През 2019 година Ждрелото и двата действащи музея в Трънско събраха общо 450 гласа в онлайн гласуването за годишните награди в туризма.

С най-много гласове в категорията “Изборът на българите” е Исторически парк във Варненско, който е подкрепен от 2 527 гласа. След него са хижа „Триградски скали“ и пещера „Дяволското гърло“ в Родопите с 577 гласа, както и Природонаучният музей в град Котел с 566 гласа. В челната десятка най-малко гласове е събрал е храм “Свети великомъченик Георги” (205 гласа) в Каварна, който през тази година отбеляза 185-годишнина.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...