Трън получава близо 5 000 лева за обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4 години

Средства за финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст са одобрени за община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелото се на 10 ноември заседание на служебното правителство бяха одобрени общо 11 567 лева по бюджета на Община Трън. От тях 4 872 лева са определени за обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст. Останалите 6 695 лева за възстановяване на транспортните разходи или на разходите за наем на педагогическите специалисти, като средствата са за периода септември – декември 2021 година. Допълнителният трансфер се предоставя по бюджета на Общината от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

От началото на 2021 година 56 Общини са получили средства от Министерството на образованието и науката за покриване на разходи за подготовката на четиригодишни деца. До учебната 2023/2024 година всички Общини трябва да създадат необходимите условия за осъществяване на задължително предучилищно образование на децата, които са навършили четири години, добавиха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...