Реновират 4 улици в град Брезник и село Ноевци, които трябва да са завършени догодина

Три улици в град Брезник и една в брезнишкото село Ноевци се реконструират и рехабилитират с европейски средства. Дейностите по улици трябва да завършат през 2022 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Реконструкция и рехабилитация се извършат на улиците „Комсомолец“, „Ясна поляна“, „Шейново“ в град Брезник и улица в село Ноевци. Предвидено е реконструкцията да обхване повече от 1 500 линейни метра улични площи и 16 377 квадратни метра улични и тротоарни платна. 1 397 649 лева са средствата за обновяване на улиците, които са осигурени от Държавен фонд “Земеделие”.

В проекта са заложени разходи за окомплектоване, управление и отчитане на проектното предложение, разходи за строителен и авторски надзор.

Фирмата-изпълнител работи на обектите, когато метеорологичните условия позволяват. Трите улици в града се реновират, а тази в село Ноевци ще бъде асфалтирана, тъй като досега не е била асфалтирана. Била е черен път, поясни заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров.

В град Брезник приключи и втория етап за рехабилитация на част от водопроводната мрежа. Подменени са главни клонове, които са били заложени по проект, а парите за извършване на дейностите са стигнали. Възстановени са настилките след подмяна на тръбите, увери още заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров.

Виж също...

Loading...