Дядо Коледа пристига в Трън на Никулден, когато ще включат празничните светлини, от които гирлянди с дължина 500 метра

Традиционното включване на коледните светлини в град Трън е насрочено за 6 декември, когато се отбелязва Никулден, става ясно от съобщение на сайта на общинската администрация.

Навръх Никулден жители и гости на пограничния град ще могат да съпреживеят емоцията от включването на коледните светлини. Самите те ще светнат в 17:30 часа, а на площада в града ще пристигне Дядо Коледа, заедно с приказните му джуджета.

“Коледните светлини и вкусът за подбора на украсата в град Трън несъмнено са едни от най-красивите в България. Всяка година се украсява жива Коледна елха. Тя се слави и като една от най-високите , защото надхвърля 24 метра. Около 500 метра са светещите гирлянди, които са част от коледната украса в центъра на Трън.”, поясниха от Община Трън. След включването на светлините в небето над града ще бъде пусната празнична заря.

Празничните светлини в центъра на пограничния град бяха поставени в края на месец ноември. Сред украшенията са и фигури на Дядо Коледа с еленчета, монтирани върху една от козирките на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Ако сте пропуснали прочетете още по темата в публикацията: Коледно настроение обхвана Трън в очакване да светне най-високата елха в региона – СНИМКИ.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...