Коледният дух вече е в училището на Брезник, което отправя творческо предизвикателство към ученици – СНИМКИ

Магията на коледния дух завладя учители и ученици на средно училище „Васил Левски“ в град Брезник. “В училището се радваме на ръчно изработени, приказно красиви елхи. Коледни песни звучат в междучасието, което създава усещане за уют, вълшебство и празничност. Миналата година по това време коридорите бяха пусти, сега сме тук, дори и само с учениците от начален етап. Това ни радва и изпълва с надежда.”, съобщи за Zapadno.com директорът на учебното заведение Лина Симеонова.

Освен със създадения коледен дух учебното заведение отправя творческо предизвикателство към учениците чрез два конкурса, посветени на коледните и новогодишните празници. Първият конкурс е за традиционна сурвачка. Конкурсът цели да провокира интереса на учениците към символиката на коледните и новогодишните традиции и обредност, да вникнат в смисловото значение на клончето от дряново дърво и на използваните материали за украсата, които се влагат в сурвачката, да съхранят културната памет и духовна принадлежност.

Сурвачките се приемат подписани с имена и клас на участника до 22 декември в канцеларията на училището. В конкурса могат да участват всички ученици от начален етап. Той ще бъде оценяван от жури, което ще определи победителите за автентична и най-красива сурвачка. Имената на отличените ученици ще бъдат оповестени на 6 януари 2022 година, поясниха от училището.

Другият конкурс е за есе на тема “Моето коледно послание”, като в него могат да участват ученици в прогимназиален и гимназиален етап на обучение (V – XII) в училището на Брезник. Авторите трябва да изпратят/занесат творбите си в запечатан плик, като четливо изпишат върху него трите си имена и телефон за връзка. Есетата трябва да са в обем до 2 страници и ще се приемат до 22 декември в канцеларията на училището.

Почувствайте празничния дух като разгледате снимки от украсата в училището на Брезник:

Снимки: средно училище “Васил Левски”

Виж също...

Loading...