Настъплението на коронавируса: Област Перник остава в тъмночервената зона по показател 14-дневна заболяемост на 100 хиляди души население

Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона по показател 14-дневна заболяемост на 100 хиляди души население. Това са областите Враца, Габрово, Монтана, Перник, Русе, Софийска област и София–град. В жълтата зона, със заболяемост до 250 на 100 хиляди души население, освен област Кърджали вече е и област Силистра, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

В червената зона, където 14-дневната заболяемост е от 250 до 500 на 100 хиляди души, към днешна дата се намират областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Спада и заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19. Към 5 декември 38 % са свободните легла. 38,6 % са свободните легла за консервативно лечение на пациенти с коронавирусната инфекция, а от интензивните легла в страната свободни са 32,3 %.

Виж също...

Loading...