Първите уроци по испански език в брезнишкото читалище ще стартират от 9 декември, сформирани са 2 групи

От тази седмица стартират и уроците по испански език в народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, научи Zapadno.com.

Засега са сформирани 2 групи – за ученици между 10 и 12 години и за ученици над 16 години и възрастни. “Първо занятие за „голямата” група, ученици 16+ години и възрастни, ще се състои утре 9-ти декември, четвъртък, от 17:00 часа в стаята на втория етаж, точно преди съблекалните и репетиционната. Тъй като записалите се в тази група са повече от допустимото за размера на стаята и изискванията на здравните власти за безопасно провеждане на обучения, на тази първа среща ще се реши как да бъде разделена и какъв ще е графика на часовете. Ще бъдат уточнени и учебниците и помагалата, по които ще се учи, както и методиката на работа.”, съобщиха от читалището на Брезник.

На този етап предвиденият график за тази група е часовете да се провеждат в четвъртък от 17:00 до 18:10 часа – два учебни часа по 30 минути с десет минутна пауза между тях и петък от 17:00 до 18:10 часа – два учебни часа по 30 минути с десет минутна пауза между тях. Обучаващите се трябва да си носят зелените сертификати и предпазните маски.

“Първо занятие на „малката” група, ученици на възраст 10 – 12 години, ще се състои в петък, 10 декември от 15:30 часа в стаята на втория етаж, точно преди съблекалните и репетиционната. На първата среща ще бъдат уточнени и учебниците и помагалата, по които ще се учи, графика на обучение и методиката на работа.”, добавиха още от читалището.

Предвиденият график за “малката” група е часовете да се провеждат в сряда от 15:45 до 16:45 часа – два учебни часа по 25 минути с десет минутна пауза между тях и петък от 15:30 до 16:30 часа – учебни часа по 25 минути с десет минутна пауза между тях. На всички деца ще бъдат раздадени и декларации, които трябва да бъдат попълнени от родителите за съгласие за посещение на извънучилищни дейности, и деклариране на факта, че детето посещава училище и е тествано поне веднъж седмично за COVID-19 или има зелен сертификат, поясниха още от читалището.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...