Брезничани, пострадали от домашно насилие, могат безплатно да се консултират с психолог в изнесен кабинет

В Брезник функционира изнесен кабинет на чрез сътрудничеството между местната власт, пернишката фондация “П.У.Л.С.” и Център за социална рехабилитация и интеграция “Татяна Арсова”. Ежеседмично хора от града и общината могат да потърсят професионална помощ и подкрепа, предаде репортер на Zapadno.com.

Изнесеният кабинет се намира в сградата до централния градски площад, където се помещава Общински съвет-Брезник. Кабинетът е отворен за посетители всеки вторник и петък от 14:00 до 17:00 часа. В кабинета приема психологът Румяна Павлова, като консултациите са напълно безплатни. “Това, което може да направи всеки човек, който би имал нужда от подкрепа и психолог на местно ниво е или да дойде на място в кабинета, или да се обади на телефона на фондация “П.У.Л.С.”, който е 076 60 10 10 и да заяви нужда, за да му запишем час, така че да го очаква психологът на място. Това може да се случи и като потърси колегите от отдел “Закрила на детето”, които също ще го насочат по този ред за записване на час. За всички хора, пострадали от насилие, работим абсолютно безплатно.”, каза директорът на Център за социална рехабилитация и интеграция “Татяна Арсова” Ася Александрова.

Хора от различни възрастови групи търсят съдействие в изнесения кабинет в Брезник. Проблемите на търсещите подкрепа са от различно естество, като преобладават такива, свързани с насилието. “Има интерес от жителите. Имаме клиенти, които идват с направление от отдел “Закрила на детето” – насочват ги към нас. Имаме и хора с различни проблеми, които ни търсят за психологическа подкрепа и помощ. Апелът ми хората винаги да потърсят помощ, да се обърнат към някого. Било към нас, било към някой друг, защото иначе проблемите се задълбочават. При нас винаги самата информация е конфиденциална и няма от какво да се притесняват. Хората, пострадали от насилие и с други проблеми, могат да ни потърсят.”, каза психологът Румяна Павлова.

Виж също...

Loading...