Снимки на планината Любаш класираха брезничанина Милен Миланов на призова позиция в конкурс на Регионалната инспекция по околната среда и водите

Брезничанинът Милен Миланов отново има пореден успех в конкурс, в който взима участие, видя Zapadno.com.

Само преди дни стана ясно, че той е сред класираните победители в конкурс за рецитал, посветен на Никола Вапцаров. Днес от Регионална инспекция по околната среда и водите-София, която отговаря и за област Перник, оповестиха победителите в конкурса за вдъхновяващи фотографии. Конкурсът е под надслов  “Пейзажи, показващи величието на планината” и е посветен на международния ден на планината, който се отбелязва на 11 декември.

Сред победителите е Милен Миланов от Брезник, който е участвал със снимки от планината Любаш, която се намира между Брезнишко и Трънско. Снимките са направени по време на разходка на Любаш. “На върха й, който носи същото име, се открива невероятна панорамната гледка към Граово, Краище, Трънско и части от сръбските възвишения. Посланието, което искам да предам чрез снимките е: “Планината е живот и дом на много животни и птици. Да я пазим чиста и да се радваме на красотата й!“.“, споделя Милен Миланов в описанието към фотографиите. Той е удостоен с 2-ро място в конкурса. Другите двама класирани победители са участвали със снимки от Врачанския Балкан и Пирин.

Международният ден на планината се отбелязва от 2003 година. Целта му е да повиши осведомеността за значението на планините.

Снимка: Милен Миланов

Виж също...

Loading...