Училището в град Брезник получава 3 171 лева заради очакван недостиг от специалисти на пазара на труда

Допълнително финансиране на общинските училища за издръжка на паралелки в VIII клас за придобиване на квалификация по защитени специалности от професии и специалности от професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда, за периода 15 септември – 31 декември 2021 година, беше одобрено от правителството. Сред общинските администрации, които ще получат такова финансиране, е и тази в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

По бюджета на Община Брезник са одобрени допълнителни 3 171 лева. Средствата са за обучение на ученици в защитени специалности или в такива, в които се очаква недостиг на кадри на пазара на труда. Парите са изчислени за периода от началото на учебната година до края на 2021 година.

Допълнителното финансиране се разпределя по бюджета на Общината за настоящата календарна година. Със средствата ще се осигури необходимият финансов ресурс за подготовка на специалисти, необходими за местната, регионалната и националната икономика в дългосрочен план, поясниха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...