Скръбна вест: Почина Вълко Маринов – доайенът на бизнеса в област Перник и личност с голямо сърце

Доайенът на бизнеса в област Перник Вълко Маринов е починал днес, съобщиха негови близки.

Вълко Маринов е роден в град Перник, но от близо 20 години живее в брезнишкото село Долна Секирна, откъдето са и родословните му корени. Той е един от първите бизнесмени в област Перник. Със свой съдружник откриват първата частна фурна в Перник. Бил е спонсор и президент на пернишкия футболен клуб “Миньор”.

През 90-те години на миналия век става известен и със своята благотворителност към гладни и бедни хора. В годините на криза в страната ни, Вълко Маринов раздавал безплатно закуски и боза от павилиони и сладкарска работилница пред тогавашната Окръжна болница в Перник. Миналата година той чества своя 70-годишен юбилей, но вместо да получи подаръци, призова своите близки и приятели да направят дарения, с които да се подпомогне инициативите на фондация “Войни за дивата природа в Австралия” (Australia Zoo Wildlife Warriors).

През 2017 година читателите на Zapadno.com научиха подробности за живота и професионалната кариера на бизнесмена. Припомнете си какво каза той тогава чрез публикацията: Доайенът на бизнеса в област Перник Вълко Маринов, който има корени в Брезнишко е раздавал безплатна храна на гладни и бедни.

През неговия житейски път Вълко Маринов остави отпечатъкът на благородството в област Перник.

Zapadno.com поднася съболезнования на роднините, близките и всички, които познават Вълко Маринов. Поклон пред паметта му!

Виж също...

Loading...