Новият премиер К. Петков пое властта с думите: Дотук бяха обещанията, оттук нататък започват действията

Церемония по приемственост в изпълнителната власт се състоя в Гранитната зала на Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

В рамките на церемонията изказвания направиха министър-председателят Кирил Петков и служебният премиер Стефан Янев.

Кирил Петков:

Уважаеми колеги,

Много се радвам, че днес ние продължаваме промяната, която започнахме преди 7 месеца. С много от Вас работихме рамо до рамо, с много от Вас имахме тежки задачи, с които успяхме да направим първи големи стъпки в подхода към една нова България, една България, където прозрачност, нулева толерантност към корупцията и промяна в стария модел започнаха.

Колегите, които току-що бяха избрани за нови министри – аз го казах и по-рано – аз съм пръв между равни. Дотук бяха обещанията, оттук нататък започват действията, така че да се захващаме за работа. Благодаря Ви!

Стефан Янев:

Уважаеми господин министър-председател Петков,

Уважаеми членове на правителството, излъчено и подкрепено от 47-ото народно събрание,

Уважаеми дами и господа от служебния кабинет,

Уважаеми представители на медиите, скъпи съграждани,

Най-напред ми позволете да кажа няколко думи за двата последователни служебни кабинета, които в продължение на 7 месеца ръководеха страната.

В момент на изпитание, в момент на безсънни нощи и много усилия за състава, който е пред Вас, с който, надявам се, направихме България различна – едно условие, една добра база за бъдещи реформи. Това, в което вярвам – че наследството, което оставяме след тези 7 месеца, е именно в основата на веруюто, на кредото на партията, която е мандатоносител – промяната. България се нуждае от промяна, българските граждани очакват промяна. Българските граждани очакват в България да има справедливост, да има сигурност и те да живеят в една благоденстваща, нормална държава.

Всички тези предизвикателства са изключително ангажиращи за всички нас от състава на новогласувания кабинет, към който се числя и аз. В този смисъл позволете ми да благодаря най-напред на колегите министри от служебния кабинет за добре свършената работа, за връщането на вярата в българските граждани, за светлината в техните очи. А на колегите от новия кабинет да пожелая много успехи и дръзновение! Защото българските граждани очакват промяна.

Снимка: Министерски съвет – пресцентър

Виж също...

Loading...