Половината от новия водопровод за град Трън вече е изграден, надеждите са до края на годината трасето да бъде приключено

Над 2 километра от тръбите на довеждащия водопровод за град Трън от село Банкя вече са подменени, което е половината от трасето на водопровода, което трябва да се подмени, съобщи кметът Цветислава Цветкова пред вестник “Съперник“.

“Фирмата успя да излезе от трудното трасе в село Банкя, немалка част от което попадаше в частни имоти и вече работи в сервитута на пътя от завоя от село Банкя към Трън. Работи се качествено и целта е до края на декември да приключи с полагането на тръбите. Разбира се, всичко зависи от времето. При нас зимата понякога поднася доста изненади, което може да затрудни работата. Важното е, че вече е преодолян трудният терен”, поясни Цветкова.

Трасето на довеждащия водопровод, което ще бъде рехабилитирано, е над 4 километра и по него ще бъдат положени тръби Ф 200. Най-важното, освен това, че ще се подменят старите амортизирани етернитови тръби и ще намалеят значително загубите на вода е, че част от водопровода ще минава по сервитута на пътя. Това ще позволи, при нужда, по-лесно да бъдат отстранявани авариите по него.

Досега немалка част от водопровода минаваше през частни имоти и отстраняването на аварии по него беше цяло изпитание.

Виж също...

Loading...