До 23 декември жители в област Перник вече трябва да са получили всички видове помощи за месец ноември

До 23 декември на правоимащи жители в област Перник ще бъдат изплатени помощите по всички нормативни основания, съобщи за Zapadno.com директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник Ивайла Касърова.

Служителите на “Социално подпомагане” в Перник и дирекции на структурата в региона са положили много усилия, за да може всички видове помощи за месец ноември 2021 година да бъдат изплатени на правоимащите граждани. Помощи са изплатени или се изплащат до 23 декември включително по Закона за семейни помощи за деца, по Закона за социално подпомагане, по Закона за интеграция на хората с увреждания, еднократната финансова помощ за отопление за този зимен сезон и на други нормативни основания, отбеляза директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Перник.

Два са начините, по които се изплащат помощите – по банков път или по пощата. Начинът на изпалащане на помощите е избран от самият заявител, който в заявлението си е посочил как желае да му бъдат преведени полагаемите му се средства.

Виж също...

Loading...