Над 100 проверки в общините Брезник и Трън са извършени от инспектори по труда през 2021 година

През 2021 година в община Брезник са извършени 74 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. В община Трън извършените проверки през годината са били 32, съобщи за Zapadno.com директорът на дирекция “Инспекция по труда”-Перник инженер Любомир Владимиров.

През месец ноември инспектори по труда са извършили 2 проверки на територията на община Брезник и още 2 в съседната община Трън. От извършените проверки в двете общини е констатирано, че голяма част от нарушенията са били свързани със здравословните и безопасни условия на труд.

За спазване на противоепидемичните мерки в община Брезник са извършени 6 проверки. “По време на проверките, инспекторите на дирекция “Инспекция по труда-Перник” обърнаха сериозно внимание на работодателите относно спазване на мерките произтичащи от въведеното извънредно положение и впоследствие с въведените противоепидемични мерки, във връзка с разпространението на COVID-19.”, каза още директорът на дирекция “Инспекция по труда”-Перник инженер Любомир Владимиров.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за извършените през 2021 година в Брезнишко и Трънско проверки.

Виж също...

Loading...