БНТ показа как живеят монасите в Църногорския манастир и защо са избрали монашеската общност пред светския живот

Предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ 1 показа един ден от живота на монасите в Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, видя Zapadno.com.

Камерата показа стопанството на Църногорския манастир, за което архимандрит Никанор каза, че наскоро е било напълно завършено. Предаването показа и други представители на монашеската общност в светата обител.

Известният в Перник магьосник Венци Жиров е част от братството на манастира и с радост приготвя храна за монасите. Избрал Църногорският манастир след грешки в суетния живот. “Сега тука се моля и съм много доволен, и се справям чудесно. Аз съм тука, за да бъда с моето семейство. Не искам да го загубя.”, разказа в откровен разговор Венци Жиров.

„Денят започва с Георги Любенов” се излъчва на живо всяка събота и неделя от 8:00 до 11:00 часа и е логично „уикенд” продължение на делничния сутрешен блок „Денят започва”. Предаването е инфотеймънт магазин – едновременно информационно и забавно.

Виж също...

Loading...