Пред Темида всички са равни: Купуване на гласове в Трън изпрати мъж в затвора, след като дал между 30 и 80 лева на трънчани

С наложено наказание от 11 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок приключи делото на Районна прокуратура-Перник, териториално отделение-Трън, срещу подсъдим, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по член 167, алинея 2, вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В периода 1 – 4 април 2021 година, в Трън, подсъдимият дал парични суми на 6 жители на града с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия при провеждане на избори за Народно събрание на Република България. Размерът на имотната облага варирал от 30 до 80 лева за избирателен глас.

Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура-Перник, което съдът е одобрил. Освен наказанието „лишаване от свобода“ е лишен и от право да заема изборни държавни или обществени длъжности за срок от 3 години.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Виж също...

Loading...