В Трън се подготвят за пресъздаване на сурвакарската традиция през 2022 година, трънска детска сурвакарска група ще се включи и на “Сурва” в Перник

Празник под надслов “Да възобновим традицията” организират от Община Трън и народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, става ясно от съобщение на трънската читалищна институция.

На 15 януари 2022 година трънската детска сурвакарска група ще се включи във фестивала “Сурва 2022” в град Перник. В началото на месец февруари следващата година ще се проведе и “Сурва” в град Трън, гласи още съобщението.

Както стана ясно в началото на новата година в Перник ще се проведе фестивала на маскарадните игри “Сурва”, но при спазване на определени мерки като пропускане на участници със зелени сертификати или с отрицателни резултати от тестове за COVID-19. Събитието ще се проведе в няколко съботи и недели от 13 до 30 януари 2022 година, за да няма струпване на хора.

В началото на 2021 година в град Трън пък бе възобновена маскарадната традиция, в която се включи и детска сурвакарска група с деца от пограничната община. Прочетете още по темата в публикацията: Трънчани се смаяха от десетките сурвакари, които запълниха площада и централни улици – СНИМКИ.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...