Дядо Коледа пристигна в Трън с огромен чувал с подаръци, а деца-коледари пяха песни за Рождество Христово

Майки от Трън са организирали инициатива, която се е провела на 25 декември по случай Рождество Христово, предаде репортер на Zapadno.com.

На Рождество Христово група от 10 деца, преоблечени като коледари, са огласили центъра на пограничния град. ” Малките коледарчета обиколиха центъра, пяха и посетиха къщите наоколо. Групата се състоеше от 10 деца на възраст между 3 и 12 години. Инициативата бе на майки от Трън, които поръчаха еднакви калпаци и ямурлуци за децата. След като обиколиха, коледарчетата се събраха и със събраните пари купиха сокчета и сладки. Те се почерпиха заедно с другите деца излезнали в слънчевото време. Нядваме се и в следващите години да продължим традицията и да се увеличава групата.”, сподели Стефка Бонева, която е една от майките-организатори на инициативата.

На Рождество Христово от сградата на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” е звучала коледна музика, а деца и родители са изпълнили площада в очакване на добрия старец. “Вечерта пък за втора поредна година ни посети Дядо Коледа. След създаденото коледно настроение, децата започнаха да викат Дядо Коледа. Той се появи извих под тежестта на огромният чувал и близо час и половина раздаваше подаръци. Чувалът с подаръци бе по-голям от него! Въздухът бе изпълнен с много усмивки, частие и магия.”, сподели още Стефка Бонева.

Стартирана е и подготовката на хореографията на малките сурвакари, които през месец януари тази година за първи път дефилираха в центъра на Трън.

Снимка: Стефка Бонева

Виж също...

Loading...