Романът, който е написан след посещение в Музея на бусинската керамика, е книгата на 2021 година за зрителите на “Библиотеката” по БНТ

Книга на 2021 година, според зрителите на “Библиотеката” по БНТ, е “Глина” от Виктория Бешлийска, съобщиха от телевизионното предаване за литература.

Получихме много и разнообразни отговори на въпроса “Коя е книгата на 2021-а”, като сред предложенията са “Absolvo te” от Георги Бърдаров, “Опашката” на Захари Карабшлиев, “Дъждът оставя следи” от Александър Чобанов, “Пасиансът на архангелите” от Мария Лалева, “Затрупана София”, “Завинаги твой – писмата на Винсент Ван Гог” , “Попитайте Сара Грос”, както и поетичните книги “Писма на Омар до бъдещата му съпруга” и “След три минути”.

Голямата награда – сет нови книги и книги, които са представяни в “Библиотеката”, заедно с 3-месечен абонамент за най-голямата платформа за аудио книги печели зрител на предаването от град Пирдоп. Зрителят е единственият, номинирал български и чуждестранен роман, гласувайки за “Глина” на Виктория Бешлийска, както и за “Островът на изгубените дървета” от Елиф Шафак, добавиха още от “Библиотеката”. От телевизионното предаване анонсираха, че през месец януари 2022 година авторът на “Глина” ще гостува в “Библиотеката”.

Романът е написан след посещение в Музея на бусинската керамика в трънското село Бусинци. “Глина” впечатлява читателите си и с трънски диалектни думи, които са включени от автора. Виктория Бешлийска е и автор на Фейсбук страницата “По дирите на думите”.

Виж също...

Loading...