Брезнишкото читалище издава албум със снимки от събитията и дейностите, които са се провели през десетилетията

Юбилеен албум се подготвя от народно читалище “Просвещение-1870” и предстои да бъде представен през 2022 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Албумът ще покаже събития и дейности, свързани с читалището и провели се през десетилетията, откакто институцията е основана. “Всеки момент ще стане готов един юбилеен албум с много снимки, архивни кадри от историята на читалището и събитията, които са се правили десетилетия наред. Ще бъде много интересен.”, каза за Zapadno.com секретарят на народно читалище “Просвещение-1870” Гергана Пожарски.

Емилия Първанова и Божидар Пантев са работили активно по оформянето на юбилейния албум. “Албумът ще излезе след Нова година и се прави с помощта на “Асарел-Инвестмънт” чрез тяхно дарение, което беше предвидено за честването на юбилея. В продължение на 2 години, когато насрочвахме дати за честването и впоследствие се спускаха мерки и не той не можеше да се чества. Това всъщност е един начин да почетем този юбилей.”, каза още секретарят на читалището Гергана Пожарски.

През месец октомври тази година пред брезнишкото читалище бе подредена арт инсталация с прожектори на над 50 години, които са помагали за осветяването на голямата сцена. В подкрепа на годишнината читалището получи дарения от “Асарел-Инвестмънт” и Община Брезник. С тези средства се реализират дейности като арт инсталацията и юбилейния албум, които не предвиждат участие на много хора и не нарушават предпазните мерки за ограничаване на пандемията.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...