Остава 9 % ставката на данък добавената стойност за ресторантьори и търговци на бебешки стоки и през 2022 година

И през 2022 година ще продължи да се прилага намалената ставка на данък добавена стойност от девет на сто за книги, ресторантьорски и кетъринг услуги, бебешки храни и пелени, туристически услуги, ползването на спортни съоръжения, като например фитнес зали и басейни, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите.

Ставката от девет на сто е временна и ще е в сила до 31 декември 2022 година, се посочва в Закона за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност. От по-ниското ДДС ще продължат да се възползват туристически оператори и турагенти,  издателите и разпространителите на книги и учебници, в това число електронни издания, книжки за рисуване или оцветява, нотни издания и други, търговците на детски продукти – храни за бебета и малки деца, пелени и подобни хигиенни артикули, които са изчерпателно изброени в  Закон за ДДС.

Данъчната ставка остава намалена и за предоставящите ресторантьорски и кетъринг услуги, които предлагат храна и съответно обслужване за консумация на място и доставка за вкъщи.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...