Трънчанки ще могат да се разкрасяват в студио за красота, което трябва да отвори през новата година

Трънчанката Емилия Иванова работи по отварянето на собствен салон за красота в град Трън. За тази инициатива разказа тя пред репортер на Zapadno.com.

В периодичната рубрика “Местен бизнес” ви показваме различни инициативни хора в Брезнишко и Трънско, които са решили да развиват своята дейност в двете общини. Несъмнено в град Трън има незаети ниши и една от тях е насочена към нежната половина от населението на пограничната община. 30-годишната Емилия Иванова има намерението да отвори собствено студио за красота под марката “Еми Бюти Стил”. През последните години в града не функционира такова място за разкрасяване и на местните дами им се налага да търсят услугите на салони в съседните градове Брезник и Перник.

Емилия Иванова извършва разкрасителни процедури на свои приятелки и познати. Досега тя не се е занимавала професионално с това и дори е работила в друга сфера – при адвокат в Трън. Нейни приятелки са спомогнали за амбицията и да отвори салон за красота. На въпрос защо е избрала родния Трън за развиване на собствен бизнес пред по-големите градове, Емилия Иванова каза: “Моето семейство е тук. Тук съм се устроила и тук ми е всичко. Няма нужда да зарежа всичко, което е тук, за да отида някъде, където нямам нищо. Предимно семейството ме задържа тук. А и това е нещо, което поне аз не знам някога да е имало тук.”, каза трънчанката.

Салонът за красота ще предлага маникюр, педикюр, солариум, подстригване, козметика и евентуално козметик. Трънчанката е и в процес по сформиране на екип, чрез който да предлагат гореизброените услуги. “Засега съм сама, но такива планове имам.”, каза Емилия Иванова. Салонът ще работи 6 дни седмично, като вероятно в понеделник ще бъде почивният ден.

На Емилия Иванова и предстои много работа по обособяване на помещението, което години наред се използваше за склад на хранителни помощи, които Българския червен кръст раздаваше. На 18 ноември 2021 година Общински съвет-Трън взе решение, с което даде съгласие да се промени предназначението на помещението от такова за склад на “студио за красота”.

Очакванията на амбициозната трънчанка са салонът за красота да отвори през пролетта на 2022 година.

В публикацията са използвани снимки от Емилия Иванова и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...