Фестивалът “Сурова Брезник ‘2022” е под въпрос заради коронавируса, но Общината очаква официални указания

Маскарадният фестивал “Сурова” в град Брезник вероятно няма да се проведе и тази година. Това става ясно след проведено днес заседание на Областния кризисен щаб, предаде пернишкия телевизионен канал “Струма“.

На заседанието е присъствал и директорът на Регионална здравна инспекция-Перник доктор Александър Златанов, който е апелирал по примера на Община Перник и другите администрации в региона да отменят предвидените сурвакарски фестивали.

Кметът на община Брезник Васил Узунов е изразил е готовност за отмяна на фестивала, но при условие, че бъдат получени официални указания. От своя страна Регионална здравна инспекция ще издаде писмено становище. Така вероятно и тази година фестивалът в Брезник няма да се проведе.

Само преди няколко дни стана ясно, че тази година фестивалът в Брезник ще се проведе на 22 януари. Приготовленията за фестивала започнаха в началото на тази година. През месец януари 2021 година “Сурова” в Брезник не се състоя, поради въведените противоепидемични мерки от страна на здравните власти.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...