Пребиваващи в трънските села предпочитат ваксиниране срещу коронавируса в Трън вместо в големите градове

Жителите на Трън показват интерес към поставянето на ваксини срещу COVID-19. Не е започнала ваксинацията на деца от 5 до 11 години, тъй като все още не са получени указания от Министерството на здравеопазването. Това каза пред репортер на Zapadno.com доктор Павлина Костова.

В края на 2021 година стана ясно, че в кабинета на личния лекар доктор Костова в град Трън ще се извършват имунизации с ваксини срещу COVID-19 на деца. Дните вторник и четвъртък са определени за ваксиниране на деца. Кампанията за тях все още не е стартирала в Трън, тъй като личният лекар в пограничния град очаква указания от здравните власти. Освен това има изискване предварително да са се записали желаещи, за да се знае колко дози ваксини за деца да бъдат доставени.

Работата на личния лекар, както и на нейната колежка, е много напрегната покрай пандемията от коронавируса. В момента в кабинета на доктор Павлина Костова се поставят предимно бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. По-малко са пациентите, които идват за първа или втора доза.

Това, което лекарят в Трън наблюдава е, че временно пребиваващи в селата към общината използват зелените коридори и предпочитат да се ваксинират в нейния кабинет вместо в големите градове.

Виж също...

Loading...