Довършване на пътя за Горна Секирна и основен ремонт на отсечката между Брезник и Сливница се предлагат от Пътната агенция

На работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов от Агенция „Пътна инфраструктура“ представиха по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 година. Сред тези участъци попадат отсечката между брезнишките села Кошарево и Горна Секирна, както и пътят между общините Брезник и Сливница, предаде репортер на Zapadno.com.

На срещата министърът на регионалното развитие и благоустройството обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3 100 километра от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2,8 милиарда лева ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60 % от републиканската пътна мрежа, която покрива 80 % от целия трафик в страната.

В тази връзка от Агенция “Пътна инфраструктура” представиха проект на програма с отсечките по области, които са за основен или текущ ремонт. За област Перник има няколко набелязани участъка от републиканската пътна мрежа, като единият е в по третокласен път 8114 в отсечката Кошарево – Горна Секирна, където от края на 2020 година започна ремонт на пътя. Пътната агенция е записала в програмата тази отсечка като “текущ ремонт”. Най-скорошната новина, свързана с тази отсечка, бе напукването на част от асфалта в село Кошарево. Прочетете още по темата в публикацията: Напука се новият асфалт на пътя между Кошарево и Горна Секирна още преди ремонтът да е завършил – СНИМКИ. Констатираният проблем ще бъде отстранен от изпълнителя, отговориха през месец октомври 2021 година от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Другият важен за жителите на общините Брезник и Трън път, който е включен в програмата на Пътната агенция, е отсечката между град Брезник и град Сливница или по-конкретно третокласен път 811, който свързва двете общини. Тази отсечка е в графата “основен ремонт”. През есента на 2021 година се задвижиха процедури, свързани с дългоочаквания ремонт на пътя. Прочетете още по темата в публикацията: За ремонта на пътя между Брезник и Сливница вече се придвижват процедури.

В следващите две седмици гражданите също ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние, поясниха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Виж също...

Loading...