Честита годишнина, “Мурговица”! След 1 година и 1,7 милиона лева, мостът за квартала още няма финално разрешение за ползване

„Добре, че ремонтът беше спешен, за да се случи за една година“ – шегуват се трънчани, но и не се оплакват, защото друг начин да направят съществени подобрения по пътните съоръжения не се очертава.

Точно преди една година – на 13 януари 2021 – хидроинженери и мостови специалисти направиха оглед и установиха, че мостът за трънския квартал „Мурговица“ се нуждае от спешен ремонт, припомня репортер на Zapadno.com.

Прочетете още какво се случи в публикацията: Мостът за трънския квартал “Мурговица” е пострадал след наводнението, дънер крепи един от устоите му.

Тогава стана ясно, че мостът за “Мурговица” е компрометиран и трябва да бъде изграден наново. Месец след природното бедствие правителството отпусна 1,7 милиона лева за реконструкция на моста. Дейностите трябваше да стартират в началото на юни 2021 година и да продължат 30 дни, както пишеше на информационна табела, поставена на заведение в близост до моста за трънския квартал.

Днес, година по-късно, Община Трън уведомява жителите и гостите на нейна територия, че аварийното възстановяване и реконструкция на моста на река Ерма в квартал „Мурговица“ на град Трън е приключило и съоръжението е в пробна експлоатация.

Съобщението за пробна експлоатация е добра новина за всички, но всъщност означава, че все още няма финалното разрешение за ползване. Общината сама уточнява, че пробната експлоатация ще продължи до подписване на задължителния за всяко строителство Акт 16. Този документ е част от контрола по време на строителството и когато бъде подписан, удостоверява, че обектът е годен за ползване.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...