Духовници от Брезнишко на среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството поставиха въпроси за пътища до манастири

Игуменът на Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци архимандрит Никанор и иконом Константин Стойчев от духовенството на Брезник се срещнаха с министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, видя Zapadno.com.

На срещата духовниците са поставили проблема с нуждата да се изградят довеждащите пътища до манастири – паметници на културата в региона и на други места в страната. “Това са кратки отсечки от един до три километра, които обаче на практика липсват и това прави манастирите трудно достъпни. Поех ангажимент да намерим начин тези пътища да се направят – дали като бъдат актувани като част от републиканската мрежа, дали чрез фонда за регионално развитие – ще намеря решение.”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Представителите на духовенството в Брезнишко са запознали министъра и с маршрутите до манастирите в област Перник, както и тяхната характеристика.

Ресорният министър уточни още, че всички сигнали и въпроси, които се поставят пред него, предава на компетентните експерти в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Снимки: Гроздан Караджов

Виж също...

Loading...