Zapadno.com навършва 5 години от стартирането си със зрелищна заря над планината Любаш – поздрав за читателите ни

На днешната дата се навършват 5 години от официалния старт на информационния сайт Zapadno.com. Вече пета година безпристрастно и обективно информираме читателите си за най-важното, най-интересното, най-значимото или просто любопитно за случващото се в общините Брезник и Трън, или пък за личности и събития, свързани с тези райони от България.

На 16 януари 2017 година гордо стартирахме със списването на страниците на Zapadno.com, на които може да прочетете различни новини в категориите “Общество”, “Политика”, “Култура”, “Спорт”, “Криминални”, “Бизнес” и “България”.  Винаги заставаме зад публикациите, които представяме, макар и понякога информацията да се променя от първоначалната, но не и по наше желание.

“В България има два типа журналисти – такива, които залагат свободата на словото, за да не рискуват своята собствена такава и такива, които рискуват живота си в името на свободата на словото.”

С този лозунг стартирахме и продължаваме да работим почти денонощно, за да може ежедневно читателите на Zapadno.com да научават първи случващото се в Брезнишко и Трънско. Придържайки се към търсенето на адекватна и обективна информация понякога сайтът не е от любимите на институции в региона, които са свикнали с “удобни интервюта”, но това е положението и ще продължи да бъде такова на територията на www.zapadno.com. Има и такива институции, с които работим добре и сме безкрайно благодарни за коректността. Имена няма да се споменават, за да не пропуснем някого или пък други да не останат засегнати, че не са в списъка на добрите партньори, с които работим.

Ежедневно страниците на Zapadno.com се зареждат за около 1 000 читатели (+, – 200 – 300), но понякога Google анализът отчита и над 2 000 посещения за денонощие. Рекордът по посещения в сайта за 24 часа е общо 8 200 и бе направен на 1 април 2020 година. Всичко това се дължи на обективните и интересни новини, които поднасяме на читателската ни аудитория. За периода от 7 до 13 януари 2022 година общият брой на посещенията е 7 000.

Но магията на новините от Брезнишко и Трънско и най-вече популярността на сайта се случва благодарение на вас, читателите. Огромната аудитория, която ежедневно посещава сайта от различни краища на региона, страната и дори някои точки на други държави. За последните 5 години на страниците на сайта са публикувани над 13 410 публикации и над 21 460 снимки (авторски, читателски и външни).

И тази година, на 16 януари, ще спазим традицията да направим подарък за своите читатели по случай 5-годишнината на Zapadno.com. Преди седмица се роди идеята подаръкът за вас да бъде колаж с планината Любаш, която се намира на територията на общините Брезник и Трън, със зрелищна заря над върха и. След положения труд на графичния дизайнер Маргарита Методиева, колажът е факт и може да го видите по-долу. Специално за всички вас, читатели на информационния лидер на Брезник и Трън:

Благодарим ви, че сте наши читатели и продължавате да бъдете! На празника на сайта поздравяваме и всички тези, които не ни харесват, защото сме убедени, че дълбоко в себе си и вие се интересувате от всичко, което излиза на страниците ни.

Виж също...

Loading...