Авария спря водата в село Кривонос, повредата ще бъде отстранена през следващата седмица

В брезнишкото село Кривонос отново е възникнала авария по водопреносната мрежа на населеното място, предаде репортер на Zapadno.com.

Аварията е възникнала преди два дни и към момента в селото няма вода. Повредата е възникнала в района на площада на селото, където миналата година бе отстранявана друга авария.

В момента водата от резервоара към селото е спряна превантивно. Целта е, когато аварията бъде отстранена, да има вода за живеещите, а не да се чака пълнене на резервоара от каптажите над Кривонос. ВиК-Брезник е информирано за възникналия проблем, поясни кметският наместник на съседното село Брезнишки извор Росица Димитрова, която отговаря и за Кривонос.

Планирано е аварията в селото да бъде отстранена в понеделник, тъй като в момента има възникнали други повреди в Брезнишко, по които се работи, поясни за Zapadno.com управителят на ВиК-Перник инженер Борислав Иванов.

В момента населеното място се обитава от около 5 – 6 човека, които постоянно живеят там. Хората са снабдени с вода в бутилки и туби.

Водоизточниците на село Кривонос са разположени в подножието на планината Любаш и представляват три каптажа, които са изградени. Първият каптаж се намира в границите на планината Любаш, вторият е в местността “Вирове”, а третият – в местността “Николчеви ливади”. Разстоянието между трите каптажа е няколкостотин метра. Първите два каптажа са свързани към третия в “Николчеви ливади”, откъдето пък се пълни резервоарът на селото.

Виж също...

Loading...