67 трудноподвижни хора от Филиповци и 145 от Брезнишко са ваксинирани от мобилни екипи

Общо 202 лица от общините Брезник и Трън са били имунизирани срещу COVID-19 от мобилни екипи, съобщава Регионалната здравна инспекция-Перник специално за Zapadno.com.

Единственото населено място в Трънско, в което медицинските лица са поставяли ваксина е село Филиповци. Там здравните инспекторите са отчели 67 ваксинирани лица и с това се изчерпва статистиката за дейността на мобилните екипи в община Трън. В съседната община ваксинираните лица са 145. От тях 112 човека са от град Брезник, а останалите общо 33 човека са от селата Гигинци (13 лица), Сопица (9 лица), Велковци (7 лица) и Кошарево (4 лица).

Мобилните екипи посещават трудноподвижни граждани и лица, живеещи в отдалечени и труднодостъпни места. Тъй като никое от изброените населени места не е много отдалечено и определено не е труднодостъпно, приемаме, че статистиката на Здравната инспекция се отнася за трудноподвижни хора.

По-рано тази седмица Министерството на здравеопазването съобщи, че в цялата област Перник ваксини срещу COVID-19 са поставени на 602 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони. Ако още някой има желание да си постави ваксина и попада в посочените категории граждани, може да се свърже с Регионална здравна инспекция-Перник, за да бъде планирана ваксинацията му от мобилен екип.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...