Над бившия завод “Ерма” в град Трън се гради стрелбище, което ще заема площ от 6 декара

Ловно-рибарско сдружение “Руй” се е съсредоточило върху изграждането на стрелбище в покрайнините на град Трън, посочва председателят на организацията Иван Искренов пред сайта на националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България”.

Най-резултатния си сезон приключи трънското ловно-рибарско сдружение “Руй”. Ловците в пограничния край са ползвали 344 диви прасета, 14 вълка, 84 лисици, 29 сърни и 5 чакала. С най-голям отстрел е дружинката в село Забел – 62 глигана. Повечето от тях са заслуга на групата в село Ярловци, посочи председателят на ловно-рибарско сдружение “Руй” Иван Искренов. Точният мерник на ловците от село Вукан е застигнал 50 диви свене, което им отрежда второ място в надпреварата за 2021 година. Трета с 37 безупречни попадения е дружинката в село Филиповци. Най-много вълци – 9 за сезона, са отстреляли ловците в село Вукан.

Тази година е юбилейна за трънското сдружение, което е най-старото в Югозападна България. Ловно-рибарско сдружение “Руй” ще отбележи 130 години от създаването си. Сдружението се подмладява и обновява, приема ежегодно петдесетина ловци, разказа председателят му Иван Искренов.

От ловно-рибарско сдружение “Руй” са се съсредоточили и върху изграждането на ново стрелбище. То ще бъде разположено върху 6 декара над бившия завод “Ерма” и ще има коридор за карабина, скейт и бягащо прасе. Изкопните работи са приключени, скоро ще стартират строителните дейности.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...