Трънчани питат бившите управляващи дали може да помогнат за ремонт на пътя към Стрезимировци

На среща с депутата Кирил Ананиев и областния лидер на партия ГЕРБ Емил Костадинов трънчани са попитали дали може да съдействат за наболелия проблем с лошото състояние на пътищата, предаде репортер на Zapadno.com.

В официалната Фейсбук страница на партията е публикувана информация за среща на бившия финансов министър и бившия областен управител с жители на община Трън. От снимките изглежда, че служители на читалището и представители на властта в общината са били най-заинтересовани от срещата. Конкретният въпрос за пътищата е свързан с трасето Трън – Стрезимировци, за което партията цитира местни жители, че казват: „Дължината му е около 60 км, всеки сезон се кърпи, цялото трасе е на вълни, което е проблем при почистването на снега с машините“. Народният представител от област Перник Кирил Ананиев се е ангажирал да съдейства пред различните институции и където е в неговите компетенции, както и да представи казуса в Народното събрание.

Заради скъпата електроенергия местната власт в Трън среща трудности с поддържането на уличното осветление, съобщават още от ГЕРБ. Сметката за електричество на общината за месец декември 2021 година е била 46 000 лева. Кметът Цветислава Цветкова е споделила, че огромната сума е непосилна за малката крайгранична община. Затова управниците са решили засега селата да останат на тъмно, като електричеството да се пуска от 18:30 до 22:30 часа. Съобщава се, че местната власт е започнала поетапно поставяне на часовници във всичките 51 села в общината, но не се уточнява колко струват тези часовници, кога и с какви пари са закупени.

Повече по темата с управлението на финансите на местно ниво прочетете в статията за последния официален бюджетен отчет: Трънски рекорди: 600 % повече санкции е наложила Общината, дърводобивът носи милиони, а туризмът – 100 лева за година, както и: Коледната украса в Трън донесе награда за кмета и сметка от 45 000 лева, остават без нощно осветление за икономии. Снимки: ГЕРБ-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...