Още едно конче ще бъде спасено в базата, която помага на пострадали животни в Брезнишко – ВИДЕО

Михаела Пеличева е един от 47 скрити герои от цяла България, получили награда за своята благородна дейност. Отличието носи на младата дама финансова подкрепа, с която основателката на фондация „Тъгъдък“ планира да увеличи капацитета на конната си база, научи репортер на Zapadno.com.

„Съвсем спокойно през лятото ще можем да спасим още едно конче.“, обяви в началото на годината Михаела Пеличева от фондация „Тъгъдък“ в предаването “Социална мрежа” по NOVA NEWS. Тя е създала конна база в брезнишко село, чиято цел е да помага на пострадали или изоставени коне. Неотдавна ви разказахме за нейното желание да помогне на колкото може повече животни. Припомнете си за нея в публикацията: Фондация в Брезнишко спасява тормозени или нежелани коне, които могат да бъдат осиновени.

Каузата на фондация „Тъгъдък“ е била забелязана и отличена в кампанията „Направи добро“ на фондация „Лъчезар Цоцорков“. Грижата за конете е подредила Михаела сред общо 47 скрити герои, които без много обществено внимание преследват свои благородни цели. Наградените са получили финансова подкрепа в общ размер на 138 000 лева. Средствата се предоставят без да се кандидатства и без да се изискват ангажименти от наградените. Въпреки това Михаела споделя, че няма да запази парите за себе си, а ще ги използва, за да разшири своята конната база.

Какво каза още тя може да видите в запис на предаването “Социална мрежа”:

Снимка: фондация “Тъгъдък” – архив

Виж също...

Loading...