По-малките търговски обекти в област Перник предлагат яйцата размер L на цени до 33 стотинки за брой

През периода 19 – 26 януари 2022 година средните цени на едро и на дребно на яйца за страната са без значителна промяна спрямо предходната седмица, съобщиха от Министерство на земеделието.

Предлагането на яйца – размер М в малките търговски обекти е в ценовия интервал от 22 стотинки за брой в областите Благоевград и Кюстендил до 28 стотинки за брой във Варна, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Перник и Плевен се отчита седмично повишение на цените с 1 стотинка за брой, а в Благоевград, Кюстендил и София – намаление с 1 стотинка за брой.

По области, цените на яйца – размер L в по-малките магазини се движат от 25 стотинки за брой в Благоевград и Кюстендил до 33 стотинки за брой в Перник и София. Седмични ценови изменения се наблюдават във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен, където продуктът поскъпва с по 1 стотинка за брой.

През изминалата седмица средните за страната цени на дребно на яйца – размер M и L в по-малките търговски обекти са съответно с 2 и 3 стотинки за брой по-ниски от тези в големите супермаркети. Разликата между двата типа цени достига до 6 стотинки за брой -в Благоевград, Кюстендил и Русе за големите супермаркети и в Благоевград, Кюстендил и Разград за по-малките магазини. Във Варна яйцата – размер М се търгуват с 1 стотинка за брой по-евтино в големите търговски вериги, отколкото в другите търговски обекти. Подобна е ситуацията за яйцата – размер L в големите търговски вериги в Перник, София и Шумен, където те се предлагат на цени, с 2 стотинки за брой по-ниски от тези в другите търговски обекти.

Виж също...

Loading...