Котараците от Брезник Зевс и Максимус спечелиха конкурса за талисмани на групата “Най-красивите персийски котки в България”

Два персийски котарака от град Брезник вече са талисмани на Фейсбук групата “Най-красивите персийски котки в България”, съобщи за Zapadno.com Кънчо Атанасов.

Котараците Зевс (белият) и Максимус (оранжевият) са спечелили конкурса за талисмани на Фейсбук групата, която е насочена към любителите на тази порода любимци. Снимка с двата котарака ще краси корицата на групата за период от една седмица.

В началото на 2021 година снимка на котарака Максимус събра най-много харесвания в конкурс на Фейсбук групата “Най-красивите персийски котки в България”.

Зевс е на 4 години, а Максимус на 3. Двата домашни любимеца се ваксинират редовно, a при нужда за тях се полагат и други медицински грижи. “Хапват висококачествена храна, предимно на марката “Royal Canin”. Освен това се полагат грижи и за външния им вид, като използваме специални шампоани и четки за разресване, като един път годишно ги водим и на фризьор.”, сподели Кънчо Атанасов.

Снимка: Кънчо Атанасов

Виж също...

Loading...