В детската градина на Трън няма деца заради коронавируса и притеснени от заболяването родители

Към днешна дата в детска градина “Ален мак” в град Трън няма деца, които да се обучават. Две са причините за създалата се временна ситуация, поясни за Zapadno.com директорът на детското заведение Розалина Гаврилова.

В момента са карантинирани яслената, трета и четвърта група. В останалите групи няма деца, тъй като родителите им са пожелали временно да ги спрат от посещение на детската градина. Причината е, че родителите са притеснени, поради високата заболевамост от коронавируса. Във вторник броят на децата бил необичайно малък, а в сряда вече нямало нито едно дете. “Детската градина има готовност и е в очакване да приеме нашите възпитаници, да ги обгрижваме. Има много болни деца и карантиниран персонал след дадени положителни тестове, така че дечицата, които са били с тях също са карантинирани. Другите не желаят да посещават детската градина. Въобще нещата са доста объркани и за съжаление надявам се бързо да отшуми.”, поясни Розалина Гаврилова.

От трънската детска градина ежедневно поддържат контакт с родителите на децата чрез интернет, по телефона или със съдействието на образователен медиатор. Очаква се в края на тази седмица да бъде уточнено с родители дали и колко деца ще да искат посетят детската градина от понеделник. Дотогава повечето служители са в отпуск, но в детското заведение има хора и готовност за своевременно възстановяване на посещенията. През следващата седмица трябва да изтече и срокът на задължителната карантина за част от групите.

Виж също...

Loading...