Замразеното пиле продължава да се предлага в малките магазини в област Перник на цени до 5 лева и 84 стотинки за килограм

Като цяло, през периода от 26 януари до 2 февруари се наблюдава слабо повишение на средните цени по веригата на предлагане на пилешко месо в страната спрямо предходния седмичен период. Изключение прави средната цена на дребно на охладено пиле в големите търговски вериги, която бележи понижение, показва анализ на Министерство на земеделието.

В другите търговски обекти цените на замразеното пиле са в интервала от 4 лева и 85 стотинки за килограм в областите Пазарджик, Пловдив и Силистра до 5 лева и 84 стотинки за килограм в Перник и София. Максималната цена за килограм замразено пиле в област Перник се запазва, сравнявайки я с периода от 19 до 26 януари тази година, когато тя отново достигаше 5 лева и 84 стотинки.

Средната цена за страната е 5 лева и 27 стотинки за килограм – с 1,7 % над нивото от предходната седмица, поради поскъпване на продукта в дванадесет области от 1,9 % до 8,6 % (най-сериозно във Видин).

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...