Най-честата причина за пожарите в област Перник през 2021 година е небрежност при боравене с открит огън

Общо 217 са регистрираните пожари с материални загуби в област Перник за 2021 година. За последните 2 години се отчита повишение при тези пожари, като през 2020-та те са били 164, съобщиха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Най-честата причина за възникналите пожари на територията на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник е небрежност при боравене с открит огън. Броят на пожарите, които през миналата година са възникнали поради тази причина, е 59. На второ място по причина на възникване е късо електрическо съединение (48), на трето място (46) се подреждат тези, които са в процес на установяване.

Пожарите, възникнали вследствие на техническа неизправност, наброяват 38. Самозапалванията в региона за 2021 година са 4, колкото наброяват и пожарите, възникнали вследствие на строителна неизправност. 6 са пожарите след неправилно ползване на отоплителни уреди и 7 са се случили след неправилно ползване на нагревателни уреди. Пожарите, причинени с умисъл, са два, а един е посочен в графата “други”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...