Шофьорът на училищния автобус, предизвикал инцидента в Брезник, е имал и други провинения, но бил по заместване

Пътният инцидент с училищен автобус в град Брезник влезе в емисиите на националните телевизии и на страниците на информационните агенция, видя Zapadno.com.

Припомняме, че през вчерашния ден в района на училището в града е възникнал инцидент с училищен автобус, който самокатастрофира, удряйки два автомобила. При инцидента е пострадало 9-годишно дете, което е било в автобуса. Пристигнали на място полицаи установили, че шофьорът е подкарал автобуса след употреба на алкохол.

Днес детето е било на училище и е добре. Психолог е разговарял с детето, което не е травмирано от случая, увери пред Zapadno.com директорът на учебното заведение Лина Симеонова.

Новините на NOVA излъчиха репортаж по темата, в който показаха майката на пострадалото при инцидента дете и представител на фирмата, която извършва превоза на ученици от училището към селата. Провиненият шофьор задържан едва за 24 часа. От фирмата превозвач обясниха, че правят проверки всяка сутрин.

Този шофьор е нов и бил по заместване, тъй като другия е в отпуск, обясниха от фирмата превозвач. Оказва се шофьорът  има и други провинения през 2015 година. Съмнения, че шофьорът злоупотребява по време на работа е имало и по-рано, разкава пред камерата на NOVA майката на пострадалото дете, което често се вози в този автобус. “Аз пътувам с него, с автобуса, и ми замирисваше на алкохол в рейса”.

От училището в Брезник не са имали съмнения. Работят с фирмата от 5 години и до момента не са имали подобни инциденти, каза пред телевизията директорът на учебното заведение Лина Симеонова.

Утре в сутрешния блок “Здравей, България” по NOVA ще направят директно включване от Брезник по темата с инцидента с училищния автобус.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...