Футболният клуб на село Банище се събира за участие в турнир, който е в подкрепа на 14-годишния Стивън

Футболен клуб “Балкан” (Банище) отново ще се събере, макар и за кратко, съобщи пред репортер на Zapadno.com Захари Крумов.

На 19 февруари отборът на брезнишкото село Банище ще се събере в подкрепа на 14-годишния Стивън Бориславов, който е диагностициран със Сарком на Юинк. Това е рядък вид злокачествен тумор, който засяга костите.

Стивън се нуждае от спешно лечение в Германия, за което ще са необходими 200 000 евро. Тази сума е непосилна за близките на момчето. Това е и причината на 19 февруари на изкуственото игрище в двора на училището в пернишкото село Драгичево. Благотворителният футболен турнир ще бъде за деца и възрастни и според регламента всеки мач ще бъде от две полувремена по 15 минути. Определена е и такса за участие, а събраните средства ще бъдат предадени в помощ на лечението на момчето.

Захари Крумов отправи покана към всички жители на Банище да се включат във футболния турнир в Драгичево. За тези, които желаят да помогнат, но нямат превоз до пернишкото село, ще бъде подсигурен бус. Той ще потегли от центъра на село Банище в 9:00 часа на 19 февруари.

Всеки, който желае, може да помогне за набирането на средства за лечението на момчето чрез разкрита банкова сметка.

Банка ДСК, клон Перник
IBAN : BG51STSA93000028755501
BIC : STSABGSF
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов

Футболен клуб “Балкан” преустанови своята игра в областното футболно първенство, поради финансови причини. Отборът открито подкрепя кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз. “Подкрепяме Бербатов, въпреки че нямаме право на глас, но имаме право на позиция!”, споделиха от тима на Банище.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...