NOVA на живо от Брезник: Шофьорът, управлявал училищния автобус, е отстранен от работа и му е взета книжката – ВИДЕО

След като шофьор на училищен автобус, употребил алкохол, катастрофира в град Брезник, Симона Славянова, която е пълномощник на фирмата превозвач, категорично заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA, че абсолютно всяка сутрин шофьорите биват тествани за алкохол.

Тази сутрин в сутрешния блок на телевизията беше излъчено директно включване от района на инцидента в града. Оказва се, че при самокатастрофирането на автобуса е нанесена щета и на близка сграда – помощение към спортен комплекс “Чорни”.

Майката на пострадалото дете, което вече е добре, заяви пред телевизията, че е усещала мирис на алкохол при този шофьор. На въпрос дали майката е казала на някого след като е усещала такава миризма, тя отговори, че не е споделила това. “Трябва да се взимат мерки. Шофьорите да се проверяват, да се тестват за алкохол преди да се качи зад волана.”, каза още майката.

Директорът на средно училище “Васил Левски” Лина Симеонова обясни, че по време на инцидента не е имало други деца на тротоара. Тя отбеляза, че този шофьор, не е титулярът, който обикновено превозва учениците.

Симона Славянова от фирмата-превозвач каза, че шофьорът, предизвикал инцидента, е нает скоро. На въпрос дали се тестват шофьорите, представителят на фирмата отговори, че всяка сутрин се извършва преглед преди потегляне. “Той вече е отстранен от работа, взетра му е книжката.”, каза още Симона Славянова.

Заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска каза, че администрацията е съпричастна към случая. “За случилото ни се обадиха след приключване на инцидента. Дойдохме на място. Разбира се, че всички мерки по отношение на живота и здравето на децата са взети предварително. Но този случай трябва да ни насочи вниманието към това да бъдем много по-взискателни към фирмата-превозвач.”, сподели пред NOVA Мария Добревска.

Вижте във видеото какво още показаха от NOVA във връзка с инцидента в град Брезник:

Виж също...

Loading...