Читалището в град Брезник вече има избран секретар, който е с професионален опит като инспектор в структурите на МВР

Читалищното настоятелство на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник вече има избран постоянен секретар, предаде репортер на Zapadno.com.

На 9 февруари настоятелството е заседавало, за да определи секретар на институцията. Явилите се кандидати за длъжността са били двама – Борис Борисов и Веселин Соколов. След гласуване за секретар на читалището е избран да бъде назначен Борис Борисов. С пълно единодушие настоятелството е избрало неговата кандидатура, която е събрала 6 гласа “за” и един, който не е гласувал, поради конфликт на интереси. Това поясни за читателите на Zapadno.com председателят на читалищното настоятелство Емилия Алексова.

Борис Борисов е работил като инспектор в детска педагогическа стая и едновременно с това е бил активен самодеец. Той има опит и в работата с приемни семейства. Очаква се новият секретар да бъде назначен официално от следващата седмица.

От края на месец януари тази година функциите на секретар на институцията временно се изпълняват от главния библиотекар Емилия Първанова. Това се случи, тъй като доскорошния секретар на брезнишкото читалище Гергана Пожарски се отказа от длъжността по лични причини.

Виж също...

Loading...